UNIVERSITAT DE

BARCELONA

 

BENVINGUDA

VÍDEO DESCRIPCIÓ

DETALLS

La Universitat de Barcelona és una de les institucions més antigues de Catalunya, i un clar reflex dels esdeveniments polítics, socials i econòmics del país. Un referent important de la seva història.
El 3 de setembre de 1450 el rei Alfons V el Magnànim expedí, a petició de la ciutat de Barcelona, el privilegi per crear l’Studium Generale barceloní. El document establia que la ciutat havia de finançar «tot el que calgui per a la seva fundació», i que tindria estudis en Teologia, Dret Canònic i Civil, Filosofia Natural i Moral, Set Arts Lliberals, Medicina i altres ciències.El 17 d’octubre de 1536 s’inicià la construcció de l’Estudi General de totes les facultats seguint les directrius del mestre d’obres Tomàs Barsa, en uns terrenys cedits pel Consell de Cent de Barcelona a la part alta de la Rambla.

El 1715 l’educació superior es va traslladar a Cervera i el Reial decret d’erecció, signat per Felip V , establia la unificació de tots els estudis i la creació d’una nova universitat a Cervera. Aquesta esdevingué la més gran arquitectura pública aixecada al Principat durant el segle XVIII.
Amb l’aprovació del Reglament general d’instrucció pública, l’Ajuntament de Barcelona va aconseguir la restauració de la Universitat a la ciutat, el 16 de febrer de 1822.

L’arquitecte Elias Rogent va dissenyar un primer projecte per emplaçar el nou edifici universitari. Les obres conclogueren de manera definitiva el 1893 amb la instal·lació de la reixa que circumdava el jardí. En aquesta època la Universitat comprenia cinc grans facultats: Ciències, Filosofia i Lletres, Medicina, Farmàcia i Dret. Totes es van emplaçar a la nova Universitat excepte la Facultat de Medicina, que romangué a l’Hospital de la Santa Creu fins a la inauguració el 1906 del seu nou edifici annex a l’Hospital Clínic.

Amb una estreta vinculació amb Barcelona i Catalunya, la Universitat de Barcelona combina la tradició amb la innovació, la qualitat i la inclusió.

La Universitat de Barcelona té setze facultats, deu centres adscrits i una escola de doctorat que canalitzen tota l’oferta formativa. També disposa d’un Parc Científic, un servei de Centres Científics i Tecnològics, disset instituts de recerca, més de cinc-cents grups de recerca, i prop de sis mil investigadors. Amb setze biblioteques i cent mil metres quadrats dedicats a la salut i l’esport, la Universitat de Barcelona ofereix una àmplia gamma de serveis.

Prop de set-cents mil metres quadrats de superfície construïda estan a disposició de la comunitat universitària més gran de Catalunya. És la primera universitat estatal líder en innovació i transferència, la 1a en els rànquings internacionals (QS World University Rankings i Best Global Universities), a més d’oferir un 87% de taxa d’ocupació dels seus graduats abans d’un any.

DADES DE CONTACTE

Adreça Servei d’Atenció a l’Estudiant Universitat de Barcelona. Adolf Florensa, 8. 08028 Barcelona

Telèfon Telèfon: 933 556 000

email Correu electrònic: sae@ub.edu

 

Aquesta web utilitza cookies per al seu funcionament. Al clicar Acceptar, acceptes l´ús d´aquesta tecnologia i processament de dades per aquests proposits.    Més informació
Privacidad