PODCASTS

IMATGE GENERAL-podcasts-expojove-22

Des de l’estand de la Coordinació Territorial de Joventut a Girona, en el marc de l’ExpoJove del 2022 es va generar un espai de dinamització i la gravació d’un seguit de podcasts amb la participació d’adolescents i joves que es trobaven visitant la fira i diferents professionals de joventut d’arreu de la demarcació de Girona. L’objectiu era poder establir diàlegs amb els i les joves sobre diferents temes d’actualitat que els preocupen, poder donar resposta al que plantejàvem i, posteriorment, oferir un espai de debat i de reflexió tècnica entre els professionals tenint en compte tots els temes i idees que havien anat sortint.

A continuació trobareu 8 podcasts sobre les diverses temàtiques que es van abordar i podreu conèixer de primera mà què opinen alguns joves sobre temes com la sexualitat, les pantalles, la recerca de feina, la mobilitat internacional, la participació i altres temes que també complementen i aclareixen les professionals referents de cada àmbit.

PODCAST SOBRE SALUT

Tècniques de Joventut referents de salut participants a la jornada: Marta Angelats (tècnica de Vilablareix, Gironès), Sílvia Porras (agent de Salut de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany), i Neus Bosch (tècnica de l’Oficina Jove del Ripollès).

Temàtica: hàbits dels i les joves en relació a la sexualitat i les pantalles.
Preguntes plantejades als i les joves assistents:
• Quines són les senyals que et fan pensar que una relació és tòxica?
• Si un dia t’hi trobes sabries on anar o amb qui parlar?
• Creus que teniu una bona base d’educació sexual les persones joves?
• Des d’on creus que us haurien de passar aquesta informació o fer
educació sexual?
• Quantes hores passes cada dia al mòbil?
• Has deixat de quedar algun dia amb les amigues i amics perquè estaves amb el mòbil?
• Què representa per tu el mòbil?
• Has conegut alguna persona amb qui posteriorment hagis tingut una relació
íntima per la pantalla?

Després de les converses, les tècniques van estar parlant una estona, reflexionant i donant resposta a alguns dels temes que van sortir.

PODCAST SOBRE ORIENTACIÓ LABORAL

Referents d’Ocupació Juvenil que han participat a la jornada: Isabel Gòmez (tècnica de l’Oficina Jove del Ripollès), Laura Brugués (tècnica de l’Oficina Jove del Gironès).

Temàtica: recerca de feina, autoconeixement i èxit a la feina
Preguntes plantejades als i les joves assistents:
• Quina quantitat de temps creus és convenient dedicar a la recerca de feina?
• Quins creus que són els primers passos?
• Coneixes algun espai on et puguin ajudar?
• En un currículum la foto de perfil és imprescindible, recomanable o innecessària? Quina és la competència o les competències que destacaràs més en una entrevista de feina? Perquè aquesta i no una altra?
• Aptituds vs actituds. Què valoren les empreses?
• Sabries dir tres habilitats sobre tu?
• Per tu l’èxit a la feina que és?

Trobeu tot seguit les reflexions que les dues professionals van compartir un cop recollides les percepcions dels joves participants a les entrevistes i sobre la seva vivència a l’Expojove.

OCUPACIÓ-podcasts-expojove-22

PODCAST SOBRE MOBILITAT INTERNACIONAL

Tècnics de Joventut referents en matèria de mobilitat internacional participants a la dinàmica: Mª José Navarro (tècnica de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà), Amadeu Breva (tècnic de l’Oficina Jove de La Selva) i Naila Freixes (tècnica de l’Oficina Jove del Gironès).

Temàtica: fer una estada a l’estranger.
Preguntes plantejades als i les joves assistents:
• Si tinguessis la possibilitat de marxar a l’estranger t’agradaria? Tindries alguna por o impediment?
• Creus que si no tens un bon nivell d’idioma estranger no pots realitzar experiències de mobilitat internacional?
• En cas de voler marxar a treballar, estudiar o viure una experiència a l’estranger sabries on informar-te?

Després de les converses, les tècniques van estar parlant una estona, reflexionant i donant resposta a alguns dels temes que van sortir.

MOBILITAT INTERNACIONAL-podcasts-expojove-22

PODCAST SOBRE PARTICIPACIÓ, OCI I ESPAI PÚBLIC

Tècnics de Joventut que han participat en aquest espai: Berta Baltanàs (tècnica de Viladamat, Alt Empordà) i Pol Vancells (tècnic de Santa Cristina d’Aro, Baix Empordà).

Temàtica: ús de l’espai públic dels seus pobles i ciutats en els moments d’oci.
A més, vam poder conèixer si els i les joves participen dels espais municipals, les seves festes, a través de les següents preguntes:
• Com utilitzes l’espai públic i en quins espais participes?
• Com t’agradaria participar al teu barri, poble, ciutat?

Després de les converses, les tècniques van estar parlant una estona, reflexionant i donant resposta a alguns dels temes que van sortir.

PARTICIPACIÓ-podcasts-expojove-22

Us recordem que tant aquestes professionals com la resta d’agents de Joventut del territori, les podeu trobar a les Oficines Joves de les vostres comarques així com als Punts d’Informació Juvenil i equipaments juvenils. Per a més informació podeu consultar l’apartat de RECURSOS i buscar els vostres espais de referència

Aquesta web utilitza cookies per al seu funcionament. Al clicar Acceptar, acceptes l´ús d´aquesta tecnologia i processament de dades per aquests proposits.    Més informació
Privacidad