PODCASTS

IMATGE GENERAL-podcasts-expojove-22

Des de l鈥檈stand de la Coordinaci贸 Territorial de Joventut a Girona, en el marc de l鈥橢xpoJove del 2022 es va generar un espai de dinamitzaci贸 i la gravaci贸 d鈥檜n seguit de podcasts amb la participaci贸 d鈥檃dolescents i joves que es trobaven visitant la fira i diferents professionals de joventut d鈥檃rreu de la demarcaci贸 de Girona. L鈥檕bjectiu era poder establir di脿legs amb els i les joves sobre diferents temes d鈥檃ctualitat que els preocupen, poder donar resposta al que plantej脿vem i, posteriorment, oferir un espai de debat i de reflexi贸 t猫cnica entre els professionals tenint en compte tots els temes i idees que havien anat sortint.

A continuaci贸 trobareu 8 podcasts sobre les diverses tem脿tiques que es van abordar i podreu con猫ixer de primera m脿 qu猫 opinen alguns joves sobre temes com la sexualitat, les pantalles, la recerca de feina, la mobilitat internacional, la participaci贸 i altres temes que tamb茅 complementen i aclareixen les professionals referents de cada 脿mbit.

PODCAST SOBRE SALUT

T猫cniques de Joventut referents de salut participants a la jornada: Marta Angelats (t猫cnica de Vilablareix, Giron猫s), S铆lvia Porras (agent de Salut de l’Oficina Jove del Pla de l鈥橢stany), i Neus Bosch (t猫cnica de l鈥橭ficina Jove del Ripoll猫s).

Tem脿tica: h脿bits dels i les joves en relaci贸 a la sexualitat i les pantalles.
Preguntes plantejades als i les joves assistents:
鈥 Quines s贸n les senyals que et fan pensar que una relaci贸 茅s t貌xica?
鈥 Si un dia t鈥檋i trobes sabries on anar o amb qui parlar?
鈥 Creus que teniu una bona base d’educaci贸 sexual les persones joves?
鈥 Des d’on creus que us haurien de passar aquesta informaci贸 o fer
educaci贸 sexual?
鈥 Quantes hores passes cada dia al m貌bil?
鈥 Has deixat de quedar algun dia amb les amigues i amics perqu猫 estaves amb el m貌bil?
鈥 Qu猫 representa per tu el m貌bil?
鈥 Has conegut alguna persona amb qui posteriorment hagis tingut una relaci贸
铆ntima per la pantalla?

Despr茅s de les converses, les t猫cniques van estar parlant una estona, reflexionant i donant resposta a alguns dels temes que van sortir.

PODCAST SOBRE ORIENTACI脫 LABORAL

Referents d鈥橭cupaci贸 Juvenil que han participat a la jornada: Isabel G貌mez (t猫cnica de l鈥橭ficina Jove del Ripoll猫s), Laura Brugu茅s (t猫cnica de l鈥橭ficina Jove del Giron猫s).

Tem脿tica: recerca de feina, autoconeixement i 猫xit a la feina
Preguntes plantejades als i les joves assistents:
鈥 Quina quantitat de temps creus 茅s convenient dedicar a la recerca de feina?
鈥 Quins creus que s贸n els primers passos?
鈥 Coneixes algun espai on et puguin ajudar?
鈥 En un curr铆culum la foto de perfil 茅s imprescindible, recomanable o innecess脿ria? Quina 茅s la compet猫ncia o les compet猫ncies que destacar脿s m茅s en una entrevista de feina? Perqu猫 aquesta i no una altra?
鈥 Aptituds vs actituds. Qu猫 valoren les empreses?
鈥 Sabries dir tres habilitats sobre tu?
鈥 Per tu l鈥櫭▁it a la feina que 茅s?

Trobeu tot seguit les reflexions que les dues professionals van compartir un cop recollides les percepcions dels joves participants a les entrevistes i sobre la seva viv猫ncia a l鈥橢xpojove.

OCUPACI脫-podcasts-expojove-22

PODCAST SOBRE MOBILITAT INTERNACIONAL

T猫cnics de Joventut referents en mat猫ria de mobilitat internacional participants a la din脿mica: M陋 Jos茅 Navarro (t猫cnica de l鈥橭ficina Jove de l鈥橝lt Empord脿), Amadeu Breva (t猫cnic de l鈥橭ficina Jove de La Selva) i Naila Freixes (t猫cnica de l鈥橭ficina Jove del Giron猫s).

Tem脿tica: fer una estada a l鈥檈stranger.
Preguntes plantejades als i les joves assistents:
鈥 Si tinguessis la possibilitat de marxar a l鈥檈stranger t鈥檃gradaria? Tindries alguna por o impediment?
鈥 Creus que si no tens un bon nivell d’idioma estranger no pots realitzar experi猫ncies de mobilitat internacional?
鈥 En cas de voler marxar a treballar, estudiar o viure una experi猫ncia a l’estranger sabries on informar-te?

Despr茅s de les converses, les t猫cniques van estar parlant una estona, reflexionant i donant resposta a alguns dels temes que van sortir.

MOBILITAT INTERNACIONAL-podcasts-expojove-22

PODCAST SOBRE PARTICIPACI脫, OCI I ESPAI P脷BLIC

T猫cnics de Joventut que han participat en aquest espai: Berta Baltan脿s (t猫cnica de Viladamat, Alt Empord脿) i Pol Vancells (t猫cnic de Santa Cristina d鈥橝ro, Baix Empord脿).

Tem脿tica: 煤s de l鈥檈spai p煤blic dels seus pobles i ciutats en els moments d鈥檕ci.
A m茅s, vam poder con猫ixer si els i les joves participen dels espais municipals, les seves festes, a trav茅s de les seg眉ents preguntes:
鈥 Com utilitzes l鈥檈spai p煤blic i en quins espais participes?
鈥 Com t鈥檃gradaria participar al teu barri, poble, ciutat?

Despr茅s de les converses, les t猫cniques van estar parlant una estona, reflexionant i donant resposta a alguns dels temes que van sortir.

PARTICIPACI脫-podcasts-expojove-22

Us recordem que tant aquestes professionals com la resta d鈥檃gents de Joventut del territori, les podeu trobar a les Oficines Joves de les vostres comarques aix铆 com als Punts d鈥橧nformaci贸 Juvenil i equipaments juvenils. Per a m茅s informaci贸 podeu consultar l鈥檃partat de RECURSOS i buscar els vostres espais de refer猫ncia

Aquesta web utilitza cookies per al seu correcte funcionament. Al clicar Acceptar, acceptes l麓煤s d麓aquesta tecnologia i processament de dades per aquests proposits.    M茅s informaci贸
Privacidad